Tipuri de autocolante.


Tipuri de autocolante.

Despre autocolante.

Autocolanteun tip de etichetă: o bucată de hârtie tipărită sau plastic cu adeziv sensibil la presiune pe o parte. Ele pot fi folosite pentru decorare, în funcție de situație. Ele pot veni in multe forme, dimensiuni si culori diferite și sunt puse pe lucruri, cum ar fi geamuri, perete, pe hârtie, dulapuri, vitrine și așa mai departe.

Autocolantele sunt utilizate in general ca forma de publicitate sau decorare. Cea mai utilizata forma in acest moment este decorarea auto cu autocolante. Domeniul este intr-o dezvoltare continua si asa au aparut autocolante pentru perete. Acestea fac ca un perete simplu, alb, sa prinda culoare oferind elemente de decor unice. Desi sensibile la actiunile mecanice se pot utiliza autocolante si pentru decorare corpuri de mobilier sau usi.

Autocolante printate digital.

Un avantaj in industria publicitara la constituit autocolantul alb sau transparent ce poate fi printat. Majoritatea vopselelor sunt pe baza de ecosolvent si au o rezistenta mare in timp. Totusi pentru a proteja culoarea se actiuni mecanice se foloseste si o folie de protectie denumita laminare. Aceasta folie protejeaza suprafata de autocolante de actiunile mecanice si razele soarelui. Un efect special il au autocolantele transparente printate digital.

Autocolante colorate in masa.

Autocolante colorate in masa sunt utilizate pentru a decora suprafete, sau pentru a realiza forme si litere. Aceste autocolante sunt decupate pe o masina cutter plotter. Aceasta categorie are mai multe tipuri in functie de suprafata ce se doreste a fi decorata. Exista autocolante economice, pentru suprafete plane sau curbe cu diverse rezistente.

Autocolante translucide.

Autocolantele translucide sunt utilizate pentru decorarea reclamelor luminoase sau a geamurilor. Transparenta mare le face ideale pentru realizarea de vitralii. Lumina se raspandeste uniform si culoare isi schimba foarte putin din nuanta. In Romania sunt mai putin folosite datorita costului mai mare fata de autocolante standard.

 

Autocolante cu gaurele.

Element foarte importante al acestei game de autocolante sunt rezistenta in timp si intensitatea culorilor. Producatorul le recomanda pentru a fi utilizate pe termen scurt si mediu. Cu toate acestea pot rezista si cativa ani fara probleme. Datorita suprafetei gaurite culoarea acopera in proportie de 60-70%, imaginile fiind mai slabe in intensitate. Un alt lucru ce trebuie luat in considerare cand va hotarati la acest tip de autocolante este lumina interioara. Astfel desi ziua de afara se vede doar grafica iar din interior se vede afara, seara daca se aprinde lumina la interior, de afara imaginea va fi neclara.

Autocolante imitatie sablare.

Unul din cele mai utilizate autocolante pentru decorarea peretilor despartitori, din geam, din cadrul birourilor. Autocolantul ce imita sablarea este apreciat datorita costului mult mai mic in comparatie cu sablarea efectiva a geamului. Acest tip de autocolant se poate decupa sau in el se poate taia diverse forme si text. Se mai pot efectua combinatii de autocolant imitatie sablare si autocolant translucid.

Utilizare autocolante.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *